Bananenbrood met walnoten
Tja ik had weer 3 te rijpe bananen over. Dus dat betekend een heerlijk bananenbrood bakken, want ik wilde een gezonde snack. Het leukste is dat je met dit basisrecept zoveel kan variëren en je eigen twist er aan kan geven. Dit keer heb ik gekozen om er een twist aan te gegeven door walnoten en kaneel toe te voegen.
Het bananenbrood is low carb en super verantwoord en daarom ideaal als ontbijt of tussendoortje op je drukke werkdag.
Maak het vandaag en je hebt voor de hele week genoeg.
Wat heb je nodig:
- 3 rijpe bananen
- 4 middelgrote eieren
- 200 gram amandelmeel
- 1 eetlepel geraspte kokos
- 1 theelepel kaneel
- Bakpoeder
- Snufje zout
- Handjevol amandelen (optioneel)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175° C.
Pureer of prak de bananen. Voeg de eieren toe en mix het goed. Meng de droge ingrediënten en voeg het banaan en ei mengsel toe. Mix het voorzichtig met elkaar tot 1 geheel. Voeg vervolgens de walnoten toe aan het mengsel en meng het goed met elkaar.
Bekleed je cakevorm met bakpapier en stort het beslag er in. Plaats de cakevorm op een rooster in de oven en bak het ongeveer 45 tot 55 minuten.
Baktijd:
Ongeveer 45 tot 55 minuten. ( let op iedere oven is anders)
Tip: Je kunt je bananenbrood 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wil je het langer bewaren verpak ieder plak bananenbrood afzonderlijk en vries het in. Zo heb je altijd een verantwoord en lekker ontbijt/snack in huis. Beleg je bananenbrood met hüttenkäse of notenpasta en klaar is je ontbijt en genieten maar!
Geschreven door Meryem
Meld je nu aan voor meer verantwoordelijke en toch lekkere recepten speciaal uitgekozen door Meryem!